به خاطر داشته باشید که آسانسور مانند خودرویی که سوار ‌می‌‌‌شوید،‌‌ یک ماشین است که از مونتاژ تعدادی قطعات یا تجهیزات کنار یکدیگر ساخته شده است. همانطور که ناهماهنگی‌‌ یا عملکرد بد‌‌ یک قطعه کافی است که خودرو عملکرد خوبی نداشته باشد و موجب نارضایتی و آزار سرنشین‌ها شود، آسانسور هم دقیقا همین وضعیت را دارد، با این تفاوت که قطعه نامرغوب خودرو را با صرف هزینه می‌توان تعویض کرد یا نهایتا کل خودرو را با خودروی دیگر تعویض نمود. اما در قطعات آسانسور به این راحتی نیست، مثلا فرض کنید درب طبقات به دلیل کیفیت پایین، همواره آسانسور را با خرابی و گیر کردن مواجه ‌می‌‌‌کند

آیا به راحتی ‌می‌‌‌توان دیواره ها و سنگ‌های‌ راهروهای‌‌ یک ساختمان نوساز که به تازگی و با صرف هزینه بالا تهیه و نصب شده‌اند تخریب نمود تا بتوان درب‌های‌ آسانسور را با درب یا تجهیز بهتر تعویض نمود؟ ( در حالی که ساختمان در حال بهره برداری است!)

در مورد قطعات دیگر آسانسور هم نیز، شدت و ضعف این مثال صادق است.

قطعات آسانسور

سه روش کاربردی برای انتخاب صحیح تجهیزات آسانسور

و اینک سه روش کاربردی و ارزشمند برای انتخاب صحیح قطعات آسانسور را بیان ‌می‌‌‌کنیم تا از عواقب بعدی آسانسوری که درحال انتخاب وخرید تجهیزات آن هستید، جلوگیری کنیم.

۱-  با سوال کردن، دانش شرکت فروشنده را محک بزنید.

همانطور که در ابتدا ذکر شد، آسانسور را‌‌ یک ماشین،‌‌ یک سیستم در نظر بگیرید نه تعدادی قطعات منفک. پس از شرکت فروشنده ای خرید کنید که دانش کافی در مورد ارتباط فنی بین قطعات و قوت و ضعف آنها در هماهنگی عملکردی داشته باشد چون ممکن است قطعه ای به تنهایی، قطعه‌‌ با کیفیتی باشد اما با سایر قطعات یا تجهیزات آسانسور شما ( مانند ولتاژ و فرکانس و فرمانپذیری) کاملا ناهماهنگ و دارای عملکرد نامطلوب باشد.

شرکت فروشنده ای که دانش کلا‌می‌‌‌داشته باشد، مشاوره‌‌ درست به شما داده و قطعه‌‌ متناسب را پیشنهاد ‌می‌‌‌کند.

۲- به نفع شماست که قطعات آسانسور خود را از عرضه کننده ای تهیه کنید که سابقه‌‌ اجرایی آسانسور داشته باشد.

بهترین مشاوره و کمک را فرد یا گروهی ‌می‌‌‌دهند که خود تجربه‌‌ ‌میدانی آن موضوع را داشته باشند.

۳- توجه داشته باشید که قطعات‌‌ یا تجهیزات آسانسور باید متناسب با آب و هوای شهر محل نصب باشد و اگرمتناسب نمی‌‌‌باشد،‌‌ عمر مفید آسانسور شما کوتاه خواهد شد.

بنابرین از عرضه کنندگانی خرید کنید که قطعات را با اگاهی از آب و هوای محل نصب آسانسور، به شما پیشنهاد ‌می‌‌‌دهند. برای این دسته از عرضه کنندگان قطعات و تجهیزات آسانسور، عمر مفید و بدون هزینه‌های‌ آسانسور شما نیز دارای اهمیت است.

شرکت بازرگانی مهندسی پیروزپرواز که متشکل از دانش آموختگان رشته‌‌ مهندسی آسانسور و پله هستند، کوله باری از 15 سال تجربه طراحی، فروش قطعات و اجرایی موفق پروژه‌های‌ مطرح کشور را دارند و همواره در حال تلاش برای عرضه بهترین و متناسب ترین و هماهنگ ترین تجهیزات و قطعات آسانسور به بهترین و متناسب ترین و هماهنگ ترین تجهیزات و قطعات آسانسور به بهترین قیمت هستند تا موجبات آرامش و آسایش کار فرمایان همراه خود را به شناسنامه‌‌ خود بیفزایند.

همواره تلاش داریم آسانسوری به بناهای شما اضافه کنند که نه تنها وصله‌‌ ناجور نباشند بلکه نگین درخشان و قلب همیشه تپنده‌‌ ساختمان شما نیز باشد.

برخی قطعات آسانسور در داخل کشورمان تولید می‌شوند و در ساختمان‌های شهرها و شهرستان‌ها نصب می‌شوند. البته اکثر این قطعات آسانسور تولیدی داخل برای آسانسورهای با سرعت و ظرفیت پائین قابل استفاده هستند (نهایتا تا ظرفیت 8 نفره و سرعت 1 متر بر ثانیه). البته این قطعات آسانسور تولید داخل نیز دارای کیفیت‌های همسان نیستند، متاسفانه برخی از آنها بسیار کم کیفیت هستند.

عرضه این قطعات نیز گاها توسط خود تولیدکننده یا نمایندگان ایشان انجام می‌شود و در اکثر مواقع نیز توسط واسطه‌گران بدست مصرف کننده‌ها می‌رسند همانطور که در سطوح بالاتر توضیح داده شد.

نکته قابل توجه در زمان خرید هر کدام از قطعات آسانسور چه از تولید کننده یا از واسطه‌ها علاوه بر موضوع اصالت و گارانتی‌ها، همانطور که ذکر شد

شما در حال انتخاب یک قطعه از ماشین آسانسور خود هستید. پس تناسب این قطعه یا سایر قطعات آسانسور بسیار بسیار در کیفیت، عمر مفید آسانسور – ایمنی و … آن تأثیر مستقیم دارد، در نتیجه بهتر است در هنگام تصمیم برای خرید حتی یک قطعه از آسانسور از یک کارشناسی آسانسور در انتخاب تک تک قطعات کمک بگیرید و آنها را لیست کنید و در بازه‌های زمانی که صلاح می‌دانید قطعات آسانسور خود را خریداری نمائید. راه حل دیگر خرید پک کامل (تمام قطعات آسانسور) از یک تأمین کننده است. آنها بر اساس بودجه و درجه کیفی آسانسور شما قطعات آسانسور را انتخاب و یک یک متناسب و کارآمدتر به شما ارائه می‌دهند

در این روش شما در واقع بدون صرف هزینه، دانش فنی آن شرکت را رایگان استفاده کرده‌اید و قطعات آسانسور خود را به صورت مهندسی شده خریداری نموده‌اید.

این دسته از خرید را فقط می‌توانید از شرکت‌های بازرگانی مهندسی داشته باشید از فروشگاه‌های آسانسور که مانند سوپرمارکت عمل می‌شود. پر واضح است که اعتبار گارانتی‌های ارائه شده توسط شرکت‌های بازرگانی مهندسی نیز صد در صد است، این در حالی است که یک فروشگاه الزام و مسئولیت قانونی بازدارنده‌‌ای پس از فروش محصول ندارد و چون یک شخصیت حقیقی و گاها فقط یک فروشنده است که فقط اسم قطعات آسانسور را حفظ کرده است.

شرکت بازرگانی مهندسی پیروز پرواز تولید کننده وارد کننده ترجمه کننده قطعات آسانسور متناسب ترین آسانسور را برای مشتریان خود طراحی و با پایین ترین قیمت ارائه می‌نماید.

قطعات آسانسور

 اجزاء عمومی قطعات آسانسور

با وجود اینکه از ورود صنعت آسانسور به کشورمان سال‌های زیادی می­‌گذرد، هنوز شناخت از این صنعت محدود می‌باشد. افراد مشغول در این صنعت، سازندگان ساختمان‌ها، و همچنین مصرف‌کنندگان آسانسور با تکنولوژی روز آسانسور آشنایی کمی دارند. در این مطلب به صورت فهرست وار اجزاء و قطعات آسانسور را توضیح داده ایم و تعدادی از قطعات به صورت لینک شده می‌باشد که به طور مفصل در مورد آن در صفحه‌ای جدا توضیح داده‌ایم.

فضاهای لازم برای نصب آسانسور

(چون در مباحثی که مربوط به آسانسور می‌باشد از اصطلاحات زیر استفاده می‌شود، با وجود اینکه موارد زیر قطعه محسوب نمی‌شوند، آنها را نام بردیم.)

چاه آسانسور:

چاه یا شفت آسانسور همان تونل عمودی است که کابین و دیگر تجهیزات متحرک آسانسور درون آن بالا و پایین می‌روند. معمولاً شفت یا چاه آسانسور به شکل‌ مربع یا مستطیل است اما شفت دایره‌ای – نیم دایره و به ندرت چند ضلعی هم وجود دارد.

چاه آسانسور از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: 1- پیت یا چاله آسانسور 2- مسیر تراول (کف اولین توقف تا کف آخرین توقف) 3- اورهد یا فضای بالاسری

 

اورهد یا فضای بالاسری:

اورهد یا فضای بالاسری به فاصله بین کف بالاترین ایستگاه آسانسور تا زیر سقف بالای آن گفته می‌شود.  ابعاد فضای بالاسری و چاهک بر اساس سرعت آسانسور و حجم تجهیزات به کار رفته در آن تعیین می‌شود. در واقع این فضاها برای حفظ ایمنی تکنیسین آسانسور که برای کنترل و انجام خدمت سرویس و نگهداری و بازدید آسانسور وارد این نقاط می‌شود در نظر گرفته می‌شوند و در اصطلاح به آنها فضاهای جان پناه می‌گویند.

قطعات آسانسور: 

موتورآسانسور

ترمز ایمنی

فلایویل:

اگر کابین آسانسور به علت قطع شدن برق یا بروز ایراد فنی در بین طبقات گیر کند و درون کابین مسافر باشد، امکان خروج از کابین وجود ندارد، برای نجات مسافر یا مسافرین تا رفع ایراد آسانسور باید شخص دیگری که خارج از کابین آسانسور است آن را از بین طبقات به سر یکی از طبقات جابجا کند. این جابجایی به کمک فلکه‌ای بنام فلایویل که روی موتور آسانسور است انجام می‌شود.

در بعضی از موتور گیربکس‌ها این تجهیز علاوه بر استفاده ذکر شده مسئولیت ایجاد لنگر در گیربکس جهت ایست ملایم و کنترل گشتاور ماردون را نیز دارد.

فلکه کششی:

این فلکه که درزبان عام به آن فلکه اصلی نیز گفته می‌شود مسئولیت کشش سیم بکسل‌ها را دارد که معمولاً از جنس چدن سخت کاری شده یا چدن سخت کاری نشده ساخته می‌شود. روی سطح آن شیارهایی متناسب با قطر سیم بکسل‌ها تعبیه شده است که سیم‌بکسل‌ها درون آنها قرار می‌گیرند و همراه با چرخش آن، سیم بکسل‌ها نیز حرکت می‌کنند و در نتیجه اجزائی که سیم بکسل به آنها متصل شده است نیز حرکت می‌کنند.

گاورنر

کابین آسانسور

وزنه تعادل

سیم بکسل

زنجیر یا سیم بکسل جبران

درب آسانسور

ضربه گیر (بافرها)

ریل راهنما

نگهدارنده ریل

کفشک ها

اتصالات سیم بکسل

فن و ترمیک

مگنت در بازکن

کابل متحرک

جعبه ریویزیون

نمایشگراعداد

شستی احضار

میکرو سوئیچ­ها

سری استپ

فتوسل

سخنگو

فن و روشنایی کابین

سنسور وزن

شیر اطمینان (در آسانسورهای هیدرولیکی)

جک ( در آسانسورهای هیدرولیکی)

پاوریونیت ( در آسانسورهای هیدرولیکی)

تابلوی کنترل آسانسور

سیم کشی ارت

فلکه هرزگرد آسانسور (۶۰ ماه گارانتی)

 برخی از قطعات آسانسور، در آسانسورهای کششی و آسانسورهای هیدرولیکی مشترک می‌باشد. ولی برخی از قطعات آسانسور اختصاصی بوده و بسته به نوع آسانسور قابل استفاده می‌باشند. مثلا جک، پاوریونیت و شیر اطمینان از قطعات آسانسورهای هیدرولیکی هستند.

 

 

قطعات آسانسور

 

3.8 9 رای ها
Article Rating
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x